Британският депутат националист Стивън Улф прелетял няколко етажа и получил мозъчно сътресение след сбиване със съпартиеца си Майк Хукъм, съобщи в. "Дейли мейл".

Свадата се разиграла в сградата на Европарламента в Страсбург. Пострадалият е в кома в болница.

Побойниците са от евроскептичната Партия на независимостта на Обединеното кралство, известна като ЮКИП. Те се скарали по време на събиране на евродепутатите от тази партия. Там бил и лидерът й в оставка, добре известният у нас Найджъл Фараж.

Стивън Улф е най-вероятният бъдещ водач на ЮКИП. Всичко започнало, когато той споделил пред хората си, че смята да премине в управляващата Консертавивна партия на премиерката Тереза Мей. Хукъм тръгнал да се заяжда с него. В резултат Улф свалил сакото си и поканил своя съпартиец да излязат да се разберат в коридора.

Хукъм ударил Улф толкова силно, че спряганият за партиен лидер паднал и си ударил главата в преградата, твърдят очевидци. След това пострадалият получил пристъп.

Други свидетели обаче твърдят, че Улф се преметнал през перилата и паднал поне два етажа надолу. Снимка, разпространена от телевизия Ай Ти Ви, го показва да лежи на пода.