Преди мача с Франция, загубен тази вечер с 1:4, новият селекционер на националите Петър Хубчев си пожела най-вече себераздаване. След сблъсъка от световните квалификации обаче той обяви, че не е доволен от желанието, демонстрирано от избраниците му.

"В много малка степен видях това, което исках от отбора. Имаше го само в някои момчета, сега не мога да отговоря защо. Мисля, че физически не можем да се мерим с тоя отбор на Франция, каза Хубчев пред БНТ. - Нещата опират до желание, мъжество и професионализъм. Това ще го чистим тепърва. Мачът започна добре за нас, точно както ние си го представяхме. Но твърде малко време след гола се държахме така, както искахме. Не бяхме агресивни, не бяхме близо до противника. Имаше напрежение и нервност."

"Ако трябва да сме реалисти, разликата е много голяма и едва ли можем да се сравняваме с Франция", добави той.

"Краят на надеждите за по-добро представяне беше при третия гол. Кой не прави такива грешки... Аз съжалявам, че точно това момче сбърка (бел. ред. дебютантът Димитър Пиргов). Но няма как. Още по-голямо желание искам да виждам от отбора в мача с Швеция. Поне желание", завърши селекционерът. 

Изявленията на футболистите много си приличаха и това не е изненада. Светослав Дяков, авторът на гола Михаил Александров, Владислав Стоянов и Георги Миланов обявиха, че са се раздали, но просто класата на съперника е много голяма.

Дяков дори допусна, че ако отборът играе така, ще има успех в бъдеще. Например в мача срещу Швеция в понеделник.

Не си повярвахме след 1:0, беше друг лайтмотив думите на националите. Тук можем да се съгласим...