"И с Русия, и с Америка трябва да се води балансирана политика пред българския национален интерес. Когато нещо, което не е в българския интерес, трябва да се казва не - нет или no".

Това разясни лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред бТВ. В студиото той гостува заедно с кандидат-президента на "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО. Според предварителната обява част от разговора трябваше да бъде и лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който обаче не присъстваше. Големият разрив преди верме беше точно между Симеонов и Сидеров.

"Крайно време е да престанем да радвам душманите на България като сме в различни посоки. Всеки от нас е влязъл с идеи в политиката. Разумни хора сме, възрастни. Най-големите караници стават в това, което е било семейство. Направихме различни партии, които отделно се борят горе-долу за едни и същи идеи. Всеки ще си премисли грешките. Ще имаме такъв резултат, който ще покаже правотата на това, което направихме", продължи да коментира Сидеров в ролята на омиротворител факта, че "Атака", ВМРО и НФСБ се събраха в "Обединени патриоти". 

Каракачанов обяви, че основни негови конкуренти са кандидатите на ГЕРБ и БСП.

"Аз съм убеден - ние сме на балотаж", саморекламира се той.

Болните амбиции на Кристалина Георгиева провалиха шанса на Източна Европа, смята Каракачанов

Попитан за скандала със смяната на българската кандидатура за лидер на ООН, Каракачанов обяви, че ще иска обяснение от премиера, но след изборите. Лидерът на ВМРО посочи, че болните амбиции на Георгиева са довели до скандала.

"Свидетел съм, че тя искаше да ангажира други държави да лобират за нея. Свидетел съм, че Кристалина Георгиева се представяше като кандидатура на ЕНП", каза Каракачанов.

Той обяви, че Борисов не е трябвало да се поддава на натиска на еврокомисаря. "Аз му казах, на премиера, че губи от тази работа. Кристалина Георгиева в обществения живот на България, не е избирана за нищо, тя си повярва и имаше болни амбиции, които се използваха от една група държави, начело с Германия, за да провалят шанса на Източна Европа", допълни Каракачанов.

Според него големият проблем на ЕС е, че съюзът се управлява от хора, които в собствените си страни, не са били фактор. "Те са несъстоятелни и доведоха мигрантската криза", обобщи Красимир Каракачанов.