Ако стана президент ще разследвам Русия за ролята й и военните престъпления, извършени в Сирия, заяви Хилъри Клинтън на втория дебат с републиканския претендент Доналд Тръмп.

Двамата кандидати се явиха в университета "Вашингтон" в Сейт Луйс с гвардия от съветници и роднините си. И отговаряха на въпроси по 40 минути всеки.

След скандалните записи, които уличиха Тръмп в сексизъм, сега той беше повече от всякога хрисим. И отново се извини на цяла Америка за "клозетния разговор". Но три пъти подчерта, че няма да се оттегли от битката за президент.

Той нападна демократката като обяви, че ще я вкара в затвора, ако влезе в Белия дом. Републиканецът имаше предвид нарушенията на Хилъри при водене на секретни разговори от личната си електронна поща.

Според Клинтън руснаците организират хакерски атаки в полза на Доналд. 

„Те правят това, за да се опитат да повлияят на изборите в полза на Доналд Тръмп“, заяви тя.

"Може би няма такива", отвърна кандидатът на републиканците в желанието си да отхвърли разкритията на разузнаването, че Русия стои за хакерските атаки.

Съпругата Мелания и най-голямата щерка Иванка (в зелено) подкрепяха Доналд.

Двамата говориха и по теми на данъчната система както и за прословутите проблеми в здравеопазването.

Въпреки острите нападки и обидите между двамата кандидати за президент в края те бяха попитани какво положително откриват в другия. 

„Тя не се отказа, тя не се предаде, тя е боец. Аз не съм съгласен с много от нещата, за които тя се бори, но тя се бори усилено и не се предава, и не се отказва. Смятам това за много добра черта“ на характера, отбеляза Доналд Тръмп. 

„Уважавам неговите деца. Те са изключително способни и отдадени и смятам, че това говори много за Доналд. Не мога да се съглася с почти нищо друго, което той прави“, заяви Хилари Клинтън. 

Демократката е победителка в дебата сочи спешно допитване по поръчка на Си Ен Ен. 57 на сто са дали гласа си за нея, срещу 34 за милиардера. Тя спечели и в първия директен словесен дуел между двамата. 

Бил Клинтън бе видимо доволен от срещата си с Мелания.

Само часове преди дебата с Хилари Клинтън, Доналд Тръмп участва в пресконференция с четири жени, една от които обвини Бил Клинтън в изнасилване. Катлин Уили, Хуанита Бродрик, Пола Джоунс и Кейти Шелтън отправиха тежки обвинения срещу г-н Клинтън, а също така заявиха, че Хилари Клинтън ги е заплашвала. 

„Г-н Тръмп може да е казал някои лоши думи, но Бил Клинтън ме изнасили и Хилари Клинтън ме заплаши. Не мисля, че има нещо по-лошо от това“, заяви Бродрик. 

Пола Джонс разказа, че когато е била само на 12 г., г-н Клинтън й е причинил ужасни неща, съобщи "Фокус". 

„Учудени сме  да видим как Доналд Тръмп продължава разрушителната надпревара за оцеляване“, заявиха от щаба на демократите. „Както винаги Хилари Клинтън е готова да се справи с всичко, с което Доналд Тръмп я предизвика“, допълниха от лагера на Клинтън.