Италия си направи живота труден, но все пак измъкна драматична победа с 3:2 в световна квалификация от гр. G срещу Македония в Скопие. Двубоят предложи два обрата и бе решен в добавеното време. 

Андреа Белоти откри в 24-ата минута и изглеждаше, че “адзурите” лесно ще вземат своето. Домакините обаче атакуваха опасно и усилията им бяха възнаградени след почивката. Илия Нестеровски изравни в 57-ата, а още в 59-ата Ферхан Хасани обърна хода на мача - 2:1 за Македония. 

Все пак фаворитът не позволи изненада. В 75-ата Чиро Имобиле изравни, а в 90-ата огорчи македонците. 

В същото време Испания се измъкна далеч по-лесно срещу Албания в Тирана - 2:0, с голове на Диего Коста и Нолито в средата на второто полувреме. 

Много по-интересен обаче е скандала с Жерар Пике, който отряза дългите ръкави на фланелката си. Дотук нищо странно - и други го правят. Само че по този начин защитникът премахна и герба на Испания. Пике е сред най-големите сепаратисти от спортистите в Каталуня, което поражда съмнения, че е действал напълно целенасочено, а не защото е искал да излезе на терена с къси ръкави.

Отборите на Испания и Италия са начело с по 7 точки, следвани от Албания - 6, и Израел, който избегна срам срещу Лихтенщайн - 2:1.

Продължават интересните сблъсъци в гр. D. Там в битката за първите две места са замесени 4 равностойни отбора. Един от тях - Уелс, съжалява горчиво, защото допусна 1:1 с Грузия в Кардиф. Гарет Бейл вкара в 10-ата, Окриашвили изравни в 57-ата, а усилията на “драконите” за победа не се увенчаха с успех до края.

Ирландия очаквано спечели с 3:1 в Молдова. А Сърбия и Австрия направиха атрактивен мач за 3:2 в Белград. Домакините на два пъти повеждаха, а гостите изравняваха, преди Душан Тадич да сложи край на спора 15 минути преди края на срещата.

В гр. I отличници отново са исландците, които взеха още един престижен скалп - този на Турция. Северняците спечелиха с 2:0, като нанесоха удар в края на първото полувреме, когато се разписаха Бярнасон и Финбогасон. Това е трета победа на Исландия срещу Турция в последните 4 мача.

В другите два мача резултатите са очаквани: Финландия - Хърватия 0:1 и Украйна - Косово 3:0. Така първи и втори са Хърватия и Исландия с по 7 точки, следвани от Украйна с 5. Изненадващо Турция има само 2 от три мача.