Отново се чудя на своите ФБ-приятели - обсъждат с гняв, дискутират с възмущение, оценяват с потрес, анализират с омерзение кандидатката на ГЕРБ и цялостната им агресивна, повърхностна, антилогична и лицемерна кампания!

И защо го правите, бих ги попитал? Тази кандидатка и въобще всичката им потресаваща кампания не е адресирана към нас. Какво мислим ние за Цецка Ц. и изобщо за ГЕРБ, за тях, а най-вече за лидера им (защото те са като матрьошки - след него са все по-същите, само че все по-малки копия негови по манталитет, възпитание, култура и хал хабер от модерно управление) - това е без никакво значение.
Те от нас и от нашето мнение нямат абсолютно никаква нужда. Те си имат захласнат и сякаш зрител на второсортно ТВ шоу електорат - резултат от мутациите, малформациите, безобразията и аномалиите на средата, на агресивната среда, породена от откраднатия от народа Преход.

Те си имат стабилен социално-административен гръбнак - една огромна маса, хранеща се като чиновничество в държавната и общинските администрации, на държавната и общинскате трапеза - а покрай тях и цялата рода на тази човешка маса, насядала край държавната и общинска маса. 

Те си имат ошашавящи и опростачващи обществото медии.

Те си имат силови структури - легитимни и не съвсем.

Затова водят кампанията си към своя захласнат и сякаш зрител на второсортно ТВ шоу електорат; впрегнали са своя социално-административен гръбнак да реализира тази кампания; платили са и са инструктирали своите ошашавящи и опростачващи обществото медии; а отстрани, насядали като послушни стражеви кучета са техните легитимни и не съвсем силови структури, да бдят сакън да не стане нещо непредвидено.

Това е кампания, ориентирана не към нас и пет пари не даваща за нас. Това е кандидатка не за да я подкрепяме ние и на тях не им пука, че изпитваме остатъчно чувство на национален срам. 
Те си създадоха (за жалост и с наша помощ) своята България, затова се отнасят с презрение към нашите радини вълнения в клаустрофобичната ни и смаляваща се наша България.
От тази наша клаустрофобична и смаляваща се България бяга стремително българската младеж - бяга в чужбина или навътре в себе си; бяга, защото не иска да гледа и понася повече тяхната, гереберистка България.

Така че вместо да се ядосваме и възмущаваме каква им била на герберистите кандидатката и колко нахална им била кампанията, да пускаме скайповете и да си говорим за най-простичките и земни неща с нашите деца и внучета...

Коментарът е от профила на Николай Слатински във Фейсбук. Заглавието е на редакцията