Делото срещу депутата Александър Методиев, известен с прякора Бат Сали, бе отложено днес. Причината - народният представител от ДПС получил сърдечна криза. Защитата представи медицински документ, който съдът прие.

Методиев е с две обвинения - противозаконно възпрепятстване на орган на властта да изпълни задълженията си и за хулиганство, внесени от прокуратурата през септември.. На 1 май 2016 г., управлявайки лек автомобил, тай влязъл в град Костенец. На място, забранено за изпреварване, той извършил непозволена маневра - т.нар. "тройно изпреварване". Полицай се опитал да го спре със стоп-палка, но депутатът помахал с ръка, увеличил скоростта и подминал. Минути по-късно на същото място полицаите спрели за проверка микробус. Един от мъжете, който се возел в него, нямал документи за самоличност, вследствие на което бил поканен в полицейския автомобил, за да му бъде съставен акт. Друг от возещите се в микробуса се обадил по телефона на Методиев и го уведомил за случващото се. 

Скоро след това народният представител пристигнал на мястото. С груб тон той започнал да иска обяснения от полицаите защо съставят акт на "неговите хора", извадил картата си на народен представител, започнал да я размахва пред полицаите и да афишира положението си на депутат. Държал се грубо и цинично с тях, поискал им отчет за дейността по време на дежурството, заплашил ги и с уволнение.

Днес прокурорът Дойчо Тарев заяви пред журналисти, че според него няма пречка процесът да започне в отсъствието на Методиев. Заяви и че не знае дали има умисъл в желанието за отлагане на делото.

Тарев каза още, че не вижда основания делото да се връща на прокуратурата за доразследване - вече имало и две експертизи на видеозаписите от случката.