Петър Хубчев, селекционерът на националния отбор, дипломатично опита да защити играчите пред БНТ минути след загубата с 0:3 от Швеция в световна квалификация.

Бившият защитник записа ужасен старт, след като пое отбора заради напускането на Ивайло Петев - 1:4 с Франция и 0:3 срещу кошмарните за родния футбол скандинавци.

Загубихме мача за четири минути, започна Хубчев. - До първия гол тактически точно така си представяхме мача. Имахме добра възможност между двата гола да изравним, но не успяхме. Не мисля, че резултатът е най-важен за нас. По-голям е броят на футболистите, които се раздаваха. Говорим поне за 8, 9, 10 футболисти. Индивидуалните грешки няма как да ги махнем. Върху себераздаването трябва да работим много. До 40-ата минута стояхме добре тактически, първият гол падна в най-неподходящия момент."

„Играхме малко по-добре в сравнение с мача с Франция. Не може да се говори за напражение в играчите. Поне аз не го усетих. Бяха спокойни. Може много поуки да извлечем от тези два мача, но нека не е сега. Почти всички голове станаха от индивидуални грешки. Това, ако може да го намалим, ще бъде по-добре. Индивидуалните грешки ни дойдоха малко в повече. Поне 5-6 от головете паднаха от индивидуални грешки в тези два мача“, каза още треньорът.

Той се съгласи с още един голям проблем - липсата на агресия в играта.

В същото време футболистите му отново говореха като един. Според Светослав Дяков, Страхил Попов, Васил Божиков, Ивелин Попов и Ивайло Чочев, този път отборът е играл по-добре, раздал се е. Загубата е дошла за няколко минути в края на полувремето. Трябва да продължим напред, да работим в клубовете по-здраво, да върнем хората - сякаш се бяха наговорили...

Попов пое вината върху себе си заради пропуска при 0:1.

А Васил Божиков обобщи: "Ние сме аутсайдери".