"Depeche mode" се завръщат на концертната сцена с чисто нов албум и европейско турне в 32 града! Новината съобщиха Дейв, Мартин и Андрю на пресконференция в Милано, която се излъчваше на живо и онлайн във фейсбук. 

Новият албум се казва "Spirit" и ще излезе на пазара през пролетта на 2017-а. Турнето из Стария континент - "Global Spirit Tour", тръгва на 5 май от шведската столица Стокхолм и ще продължи до 23 юли, минавайки през 21 държави и 32 града. Последната спирка е в Румъния - в град Клуж Напока. За съжаление този път "Depeche mode" пропускат България. Но пък има достатъчно концерти, до които се стига сравнително евтино и бързо със самолет от София. Сред тях са Лондон (3 юни), Берлин (22 юни), Милано (27 юни) и др.

Пълния списък с датите на турнето в Европа можете да видите ТУК. Билетите ще бъдат пуснати за продажба до края на седмицата, съобщиха тримата музиканти. А и има достатъчно време за резервация на полети...

"Spirit" излиза близо 4 години след последната тава на британските колоси на рок и ню уейв музиката "Delta machine". Това е и първото европейско турне на музикантите от 2014-а. След Европа, "Depeche mode" ще направят и поредица от концерти в Северна Америка.

По време на пресконференцията днес вокалистът Дейв Геън отговори на въпрос дали рок музиката си отива така:

Ние продължаваме, правим музика. Вярвам, че музика остава едно от... може би единственото нещо, което продължава да събира хората заедно...

Вижте какво още казаха тримата от Depeche mode днес. Видеото започва след 13-ата минута, а около 14-ата има кратък откъс от новата работа на бандата: