Много слаб английски отбор направи 0:0 като гост на Словения в световна квалификация за Мондиал 2018 в Русия. По-щастливи от точката трябва да са британците, тъй като домакините, водени от местната легенда Сречко Катанец, имаха повече и по-чисти положения.

Голям мач направи вратарят Джо Харт, който имаше няколко страхотни спасявания. Англия също можеше да вкара, но играта на тима не вървеше, а грешки се правеха на всяка крачка.

Преди двубоя тема №1 в медиите на Острова бе изгубеното титулярно място на Уейн Руни. Снощи футболистът на "Манчестър Юнайтед" влезе като смяна към края, но също не успя да помогна на съотборниците си. Той отправи един опасен удар от границата на наказателното поле - в аут.

Въпреки равенството Англия едва ли ще има проблеми за първото място в група F. Островитяните водят в групата със 7 точки, следвани от Литва - 5, Словения и Шотландия по 4, Словакия - 3... 

Литовците победиха Малта с 2:0 с голове в края, а Словакия разби Шотландия с 3:0.

Най-интересният резултат от снощните мачове е в мача между Дания и Черна гора от гр. Е - 0:1. Бечирай вкара единствения гол в 32-ата минута. Така черногорците поведоха в класирането с 5 т., следвани от Полша и Румъния по 4 т. Дания продължава да се представя неубедително и до момента има само 3 пункта от една победа. 

А изненади в гр. Е имаше и в другите две срещи. Казахстан неочаквано за мнозина измъкна 0:0 от Румъния. Полша пък едва се спаси при домакинството срещу Армения - 2:1. Двата отбора размениха бързи голове в началото на второто полувреме. Течаха последните секунди на добавеното време, когато головата машина Роберт Левандовски донесе трите точки на "дружина полска".

В група С Германия върви уверено и има пълен актив в три срещи, без допуснат гол. Световните шампиони решиха мача със Северна Ирландия за 4 минути. В 13-ата и 17-ата Юлиан Дракслер и Сами Кедира дадоха преднина на тима на Йоги Льов, а с това и фиксираха крайното 2:0. Ирландците се надяваха да паднат с по-малко и постигнаха целта си.

Изненадата на тази група идва от Азербайджан. Снощи азерите стигнаха до 0:0 срещу Чехия в Прага и заемат второто място със 7 точки. 

Голямата радост обаче бе в Сан Марино, независимо от загубата от Норвегия с 1:4. Това е третият гол за Сан Марино като гост в световни квалификации. А и можеше да донесе сензационен хикс. Матия Стефанели, който вече е със статут на герой в страната, изравни в 54-ата. 

Домакините поведоха отново в 78-ата, а след това направиха победата си по-убедителна.