Излезе и последният трейлър на първият филм от "малката трилогия" на Междузвездни войни - Rogue One.

Лентата излиза по цял свят на 16 декември тази година. Сюжетът на филма ще се развива в периода между еп. 3 и еп. 4 и ще разказва историята, спомената накратко в откриващите надписи на първия Star Wars - за групата бунтовници, откраднала плановете на Звездата на Смъртта. Същите, които позволиха Марк Хамил в ролята на Люк Скайуокър през 1977 г. да взриви космическата станция, способна да унищожава планети.

Филмът е част от "малката трилогия", която Дисни ще пускат между новите епизод 7, 8 и 9 от Сагата, творение и доскоро собственост на Джордж Лукас. Тази година, след "Силата се пробужда" и преди все още неозаглавения еп. 8 идва Rogue One. А през 2018 г ще видим млад Хан Соло в самостоятелно приключение, също развиващо се по времето на Империята.

В последния трейлър на Rogue One повече се разказва, отколкото показва, за разлика от тийзъра, в който видяхме предимно екшън. Малко драматични реплики, загатвания от историята, повече кадри с любопитните персонажи, представени от Дони Йен и Форест Уитакър, още много с Фелисити Джоунс в кожата на Джин Ерсо... и разбира се кратко, но запомнящо се нахълтване на Дарт Вейдър. Защото без него просто не е Star Wars.