"Челси" сключи договор за завиждане. Лондонският клуб се обвърза с американския концерн за екипировка Nike за следващите 15 години, считано от юни 2017 г. За този период "Челси" ще получава по 60 милиона паунда на сезон или общо 900 милиона.

Контрактът е рекорден като обща стойност в историята на клуба и на английския футбол. И най-дългият от този род въобще. №1 на годишна база остава споразумението между "Манчестър Юнайтед" и Adidas - 750 млн. за 10 години. 

В момента "Челси" играе с Adidas, но само още седем месеца. Любопитно е, че при "Юнайтед" смяната бе в обратния ред през 2015 г.

С 60-те милиона паунда на сезон "Челси" ще удвои приходите си от перото "екипировка" - сега немският конкурент на Nike плаща по 30 млн.

Далеч назад остават другите английски грандове - "Арсенал" с Puma (30 млн. годишно), "Ливърпул" с New Balance (25 млн.), "Манчестър Сити" с Nike (12 млн.) и т.н.

Новият договор ще увеличи приходите на "Челси". Съответно и без това щедрият на харчове за футболисти и заплати Роман Абрамович може да увеличи бюджета за трансфери.