Водещата от CNN Кристиан Аманпур едва ли е предполагала, че ще избухне в смях на мръсна думичка по време на интервюто си с руския външен министър Сергей Лавров днес.

Една от темите в обстойния разговор за американската телевизия днес бе скандалът със записите на кандидат-президента Доналд Тръмп от 2005 г, който предизвика бурни реакции през последната седмица в САЩ. В него кандидатът на републиканците обсъжда грубиянски жените с Били Буш, братовчед на бившия президент Джордж Буш. Тръмп отбелязва "you grab them by the pussy" (хващаш ги за п******, половите органи) като подход към дамите, което повечето американци логично определиха като сексуален тормоз.

Аманпур деликатно избягва вулгарностите с игра на думи:

"Русия имаше своя Pussy Riot момент. Какво мислите за Pussy Riot момента на Тръмп?"

Лавров се поколебава.

"Английският не ми е майчин език и не съм уверен дали ще прозвуча пристойно", предупреждава той. "Има толкова много п**** и (pussies) от двете страни на президентската ви кампания, че предпочитам да не коментирам."

Водещата съвсем непристойно започва да се кикоти и отбелязва:

"Боже, не очаквах това!"

Вижте и видеото на краткия откъс от интервюто:

 

 

По-късно говорителката на руското външно министерство отбеляза във Фейсбук:

"А по отговора на последния въпрос, а и над въпроса много специалисти (политолози, лингвисти, и, разбира се, сексолози) дълго ще разсъждават. Не завиждам на преводача от английски, комуто му предстои да адаптира думите на министъра за руската телевизионна аудитория, без да наруши изискванията на Роскомнадзор. Но, както се казва, какъвто въпросът - такъв и отговорът."