Въоръженият грабеж, който стана тази сутрин в столичния кв. „Орландовци“, е 100 % „вътрешна работа“. Това е основната версия, по която работи полицията, казаха източници на Клуб Z.

„Рено Клио“ на куриерска фирма – напълно необорудвано за пренасяне на инкасо, беше засечено и спряно от миниван „Крайслер“ около 9.00 ч днес на ул. „Нешо Бончев” и ул. „Първа българска армия“. Трима въоръжени с ножове нападатели са отмъкнали чанта с около 20 000 лв., научи още Клуб Z.

За щастие преувеличени са информациите, че едната от служителките е намушкана с нож в крака (според едни медии) или хълбока – тя има малка прорезна рана в ръката, докато се е опитвала да спаси чантата с парите. Тя и колежката й обаче са в шок.

Според криминалисти няма как без вътрешно участие от фирмата да се знае, че именно в този момент в реното, което не е специализирано за тази цел, се пренася такава значителна сума. Дали евентуалното „съдействие“ за обирджиите е дошло от самия нападнат екип, или от запознати вътре в офиса на компанията, ще се изяснява тепърва. Най-вероятно обаче парите са застраховани.

Полицаи установили, че няма никаква мистерия в това, че колите на фирма „Лео експрес“ са с хасковска регистрация – компанията оперира в София, но заради това, че е регистрирана в югоизточния областен град, автомобилите ѝ са с номера „Х“.

Работата по случая продължава.

Агенция БГНЕС припомня, че в същия квартал преди малко повече от година въоръжени ограбиха оборота на спедиторска фирма. В подобен стил те препречиха автомобила, в който пътувала касиерка, и отмъкнаха торба с 60 000 лв.