Вече десет дни всички се питат "Къде е Волен?". Лидерът на "Атака" сякаш потъна вдън земя, след като партията му претърпя грандиозно поражение на евровота, неуспявайки да събере дори 3 пълни процента подкрепа.

Сидеров не се появи нито в изборната нощ, нито на работа в парламента след това и тъй като напоследък е доста близък с Москва, внезапно слух полетя, че е заминал в руска посока.

Но както нищо в природата не се губи, така и нашият националистически лидер не може да остане извън медийното полезрение. Не че се е забъркал в нов шумен скандал, а просто бе изловен от чуждестранни медии, че се спотайва във Виена.

Според няколко швейцарски и авсртийски вестника, цитирани от световната информационна агенция AFP (и по-специално швейцарския Tages-Anzeiger), на 31 май във Виена се е провела тайна среща между националистически лидери от цяла Европа, включително и от Русия. 

Съобщава се, че във форума са участвали народни представители от френската крайнодясна партия Национален фронт, австрийската FPÖ (Партия на свободата) и българската "Атака", като Tages-Anzeiger споменава и името на Волен Сидеров, както и крайни руски ултранационалисти. 

Фронтът бил представен от Марион Марешал-льо Пен, племенница на шефката на Националния фронт на Франция Марин льо Пен, както и историкът Емерик Шопрад, който бе избран за евродепутат. Шопрад потвърждава пред АФП, че е присъствал на форума, но заявява твърдо, че Марион не е била там.

Запитан за водача на "Атака", с която Националният фронт изключва всякакво сътрудничество, Емерик отговаря: "Не съм го видял, на срещата бяха близо 100 души", информира АФП. 

Австрийският The Local пък споменава, че лидерът на FPÖ Ханс-Кристиан Щрахе също е бил на срещата, провела се в двореца "Лихтенщайн".

"Звезден гост на заседанието бе Александър Дугин, 56 -годишният журналист от Москва, съосновател на Националната болшевишка партия и главен идеолог на Движение "Евразия" под ръководството на Русия", пише Tages-Anzeiger .

Националисти и християнски фундаменталисти от Русия и Запада са обсъждали как да спасят Европа от либерализма и сатанински гей лобита и как биха могли да я върнат към стария, даден от Бога ред, пише швейцарското издание, което твърди, че има потвърждение за провелия се форум от два независими източника, въпреки че той е бил при закрити врата.

Държали се и речи във възхвала на руския президент Владимир Путин.

Домакин и модератор на конференцията бил руският олигарх Константин Малофеев, твърди още Tages-Anzeiger и посочва, че руските медии го подозират, че финансира проруските сепаратисти в източната част на Украйна. 

Участниците в срещата се ангажирали да я запазят в пълна тайна. Дворецът бил пазен от частна охрана, а на делегатите не било позволено дори да си правят снимки. Щрахе щракнал фото с мобилния си телефон в заседателната зала, но веднага бил порицан от Малофеев, разказва още швейцарското издание.

Срещата на националистите завърши с класически концерт и гала прием. Следващата среща ще се проведе през януари , най-вероятно в Москва, заключва швейцарският вестник.

У нас депутатите на "Атака" бяха ни лук яли, ни лук мирисали. На въпроса ни още от миналата седмица "Къде е Волен?", всички те вдигаха рамене. Самият Сидеров не отговаря на мобилния си телефон, а т.нар. пресаташе на партията - депутатката Миглена Александрова ни затвори при позвъняването ни.