Samsung произнесе окончателната присъда за запалващия се и избухващ Galaxy Note 7 - всеки смартфон, който компанията си върне, ще бъде напълно унищожен. Няма да има планове за въстановяване, използване на корпуса или на отделни части.

[[nid:44710]]

"Имаме процес, с помощта на който безопасно да се отървем от телефоните", обясни говорител на компанията.

Това е лоша новина не само за корейския гигант, който загуби близо 3 млрд. долара от сагата с дефектния смартфон. Независимо от "безопасния" метод за унищожаване, до момента Samsung са произвели 2 милиона от злополучния си флагман. Това е огромно количество ценни редки елементи и компоненти, които ще бъдат напълно загубени, а тяхното производство струва на природата далеч повече от загубите на компанията. Природозащитни организации призовават Samsung да бъдат максимално прозрачни за методите, с които ще унищожат дефектните машини.

Нещастните потребители, закупили Note 7, получават специални кутии, устойчиви на топлина, в които да върнат устройството си. Те ще се транспортират само по земя, след като наскоро един от заменените смартфони се запали и евакуира самолет. Компанията ги окуражава да го заменят срещу всеки друг смартфон от каталога им, като получават за това ваучер от 100 долара.

Добрата новина за родните потребители е, че този модел на компанията така и не достигна до България. Ако сте си го закупили от чужбина, можете да потърсите Samsung България за възможността за замяна.