Над 17 000 билета са продадени към този час за мача ЦСКА-София - "Левски" в събота от 16:30 часа на стадион "Васил Левски". Това означава, че двубоят утре ще е най-посетеният между "червени" и "сини" в последните години. И мачът, привлякъл най-много публика в България от началото на сезона.

Въпреки че в редиците на "сините" убеждават, че това не е дерби, а обикновен мач. Съперникът пък е наричан "преименуваното дружество". Според информация, публикувана на сайта на ЦСКА, до този следобед левскарите са купили 8500 билета, а "червените" 8700. Най-много публика на мач на "Левски" тази година имаше на реванша срещу "Марибор" в Лига Европа през юли - 18 000 зрители.  

Предполага се, че утре ще продължат да се купуват билети и ако не друго, дербито (или "обикновения мач") поне ще привлече приличен брой публика. В последните години мачът между "червени" и "сини" бе жалка гледка пред полупразните трибуни на стадион "Васил Левски".

В последните дни се говори за охрана, какъв клуб е ЦСКА-София и т. н., и т.н., само не и за футбол. 

Люпко Петрович си навлече гнева на "сини" запалянковци, като напрактика призна "преименуваното дружество" за ЦСКА. В интервюта сърбинът каза, че сблъсъкът е голямо дерби, че ще е "дипломната работа" за неговия отбор, който е лидер от началото на шампионата. Че иска да прекъсне серията от 6 поредни победи на "армейците".

Веднага тръгнаха обвинения, че европейският шампион с "Цървена Звезда" говори така, тъй като е приятел с Гриша Ганчев. Може и на това да се дължи.

Петрович не може да разчита на привлечения наскоро централен нападател и национал Илиян Мицански, който е контузен. Под въпрос са Галин Иванов и Хеан Деса, но по-вероятно е да са на линия.

Едуард Йорданеску разполага с всичко най-добро в тима си, с изключение на наказания заради червения картон срещу "Ботев" (Пловдив) Давид Симао. Под въпрос към този час бе включването на Борис Галчев в групата за мача. Бившият капитан бе изваден от отбора за известно време, тъй като отправи критики към чужденците в клуба.

И така - утре ЦСКА-София - "Левски", от 16:30 часа. За едни е ново издание на Вечното дерби, за други - първи мач в историята, за трети "Литекс" - "Левски". Каквото и да е - прикова интерес, а от двата лагера се нападат словесно (с декларации от "Герена") като в доброто старо време. Дано стане някакъв мач - да има какво да коментираме след това, а не само запалянковски изтъпления и полицейски сводки. И дано всичко мине по-нормално, въпреки че това е съмнително.

А кой кой е, ще разберем след мача.