Типично като за "червени" и "сини", двата лагера са на коренно различно мнение за дузпата, с която ЦСКА-София изравни (1:1) на "Левски" в дербито на 10-ия кръг на Първа лига.

За символичните домакини 11-метровият удар е 100-процентов. Това обяви и Преслав Йорданов, който направи дузпата - той първи е играл с топката, а не Боян Йоргачевич. От своя страна сръбският страж реагира, че нападателят го е ритнал в рамото, поради което отива в болница за снимка. Йоргачевич каза, че ръцете му първи са докоснали кълбото.

Аналогични бяха реакциите на техните съотборници. И на треньорите.

„В първия половин час на мача играхме доста лошо, каза Люпко Петрович. - Повечето играчи не можаха да играят така, както могат. Бяхме слаби. Постепенно си намерихме играта, вкарахме гол. През второто полувреме пропуснахме да вкараме за 2:0 - Георги Костадинов изтърва шанса на мача. Да, трябваше да подаде. Стана доста интересен мач. Прекъснахме си поредните победи - не знам колко бяха. Яд ме, но това е положението“.

"Резултатът е реален и заслужен, но дузпа за ЦСКА нямаше, без да омаловажавам това, което направи нашият съперник. И по време на мача, и след мача видях, че ръцете на вратаря са на топката, а после играчът на ЦСКА се удари в него и падна“, добави Петрович, който не можа да обясни защо футболистите му са били толкова притеснени в началото.

Те се шокирали, като видели толкова много публика, пък и повечето от тях за първи път излизали в такъв мач, каза още сърбинът.

На пресконференцията Едуард Йорданеску каза, че след като съдията е отсъдил дузпа, значи такава има. Той поясни, че не коментира решенията на арбитрите.

"Искам да поздравя играчите, за характера, който показаха, благодаря на феновете за невероятната атмосфера, която създадоха, за тях този мач беше много специален, исках да го спечеля, но ще дойде време и за това. ЦСКА игра много добре, 30 минути контролирахме мача, създадохме положения. Техният гол дойде от нищото, той им даде и предимство, имахме проблеми с контузени футболисти", каза румънецът.

"Малко не ни достигна да спечелим срещата, давах указания към футболистите, но в един момент те не чуваха. Но можеше и да загубим, така че равенството не е лош резултат", добави Йорданеску.

"Показваме позитивна игра, но искам още много повече. Ще ни трябва време. Накрая имахме ситуация трима на трима, при която пропуснахме да направим пълен обрат", завърши наставникът на ЦСКА-София.