Обикновено родителите закачат на хладилника рисунките на децата с гордост. Но когато са върху документи за самоличност, детският талант се оказва проблем.

Китаец беше задържан на летището в Южна Корея след като 4-годишният му син изрисува задграничния му паспорт с къщички, дървета и животни. Детето надраскало до неузнаваемост паспорта на баща си с черна химикалка, по време на семейна почивка.

Корейските власти отказали да пуснат бащата, известен само като Чен, с надраскания паспорт и не оценили аргумента, че момченцето не разбирало какво прави, като нарисувало брада върху снимката на баща си. Малкият художник старателно разкрасил паспорта с цветя, дървета, котка и няколко човешки фигури.

Служителите на летището обявили документа за унищожен и невалиден, защото лицето на Чен е невидимо под драсканиците на рошава коса и брада, а името му и серийния номер на паспорта са скрити под солидно количество черно мастило. Семейството може да се върне в Китай, но бащата ще бъде задържан до изясняване на самоличността му.

Китаецът публикувал снимка на нарисувания паспорт в социалната мрежа Weibo с молба за помощ да му бъде съдействано да се върне вкъщи.