Дисциплинарната комисия на БФС раздаде наказания и глоби на ЦСКА-София и "Левски" за съботния мач, завършил 1:1 на стадион "Васил Левски".

"Червените" са лишени от домакинство за 1 двубой, тъй като е имало последствие от хвърлените предмети по терена. Санкцията е заменена с мач пред празни трибуни и това ще се случи срещу "Локомотив" (Пловдив). А под "последствие" се имат предвид бутилките, с които бяха уцелени играчи на "сините". 

Общата глоба за ЦСКА-София възлиза на 10 300 лева. В сметката влизат най-различни провинения на феновете и отбора: нерегламентирано използване на факли и димки (2000 лв.), за бомбички, за факлата в ложата на стадиона, принудила собственика на "сините" Спас Русев да напусне (3000 лв.), за хвърлени предмети, за обида на длъжностно лице от човек от треньорския щаб...

"Левски" ще се бръкне с доста по-малко - 4300 лв.

Комисията официално съобщи твърде интересен и безпрецедентен досега факт: "сини" фенове са откраднали от секторите "Б" и "В" струйници от противопожарни кранове. Липсват 15-16, както обяви шефът на ДК Юрий Кучев. Клубът е длъжен да ги възстанови.