"Благодаря на премиера, че ме слуша и чете"

Това каза кандидат-президентът на Реформаторския блок Трайчо Трайков пред бТВ. Така той коментира новината, че Румен Овчаров и Петър Димитров ще напуснат постовете си в държавната енергетика.

"Това са двамата министри, по време на които България затъна в АЕЦ "Белене". Каква приемственост, каква толерантност? Щом срещам такава отзивчивост да караме поред - истината за КТБ, Цацаров да разпита, истината за "Белене", но най-важното - истинска съдебна реформа", коментира Трайков.

Според него промените в Изборния кодекс, които бяха внесени вчера от управляващото мнозинство са за добро по отношение на възможността нашите сънародници да гласуват.

"Българите в България и българите в чужбина сме неделима част от българската нация. На много места по страната хората не знаят какво значи съдебна реформа, но знаят че няма справедливост. Липсата на справедливост може да се коригира чрез радикална съдебна реформа на съветския модел на прокуратурата", каза Трайков.

Той допълни, че по време на кампанията често му се налага да отговаря на въпроса защо хората са толкова бедни.

"Всяка година данък петролен картел 1 млрд. 4 млрд  за КТБ, 3 млрд за АЕЦ "Белене", 20-30% данък ДПС всяка година в обществени поръчки", обясни Трайков.