"Барселона" отново не прояви сантименти към един от най-големите в своята история - Жосеп Гуардиола. Снощи Меси и компания биха с 4:0 водения от Пеп "Манчестър Сити" в група С на Шампионската лига. 

Лео Мео реализира хеттрик. Той откри резултата в 17-ата минута, а след това гостите заиграха добре и създадоха напрежение пред вратата на каталунците. Под рамката на "гражданите" Клаудио Браво, бившият страж на Барса, пък блесна с отлични спасявания.

Точно изява на Браво обаче се оказа решаваща не само за крайния изход, а и за големия резултат. В началото на второто полувреме той направи грешка, като подаде топката на Луис Суарес, уругваецът опита да го прехвърли, а Браво игра с ръце пред наказателното поле и последва червен картон.

С 10 души английският отбор стана лесна плячка на "Камп Ноу". Меси вкара още два пъти, а Неймар пропусна дузпа, но в 89-ата минута се реабилитира за 4:0.

Откакто напусна "Барселона", Гуардиола за втори път се изправи срещу родния си клуб и пак загуби. През май 2015 г. той и "Байерн" (Мюнхен) бяха елиминирани от "своите" в полуфинал на Шампионската лига.

В другия мач от групата "Борусия" (Мьонхенгладбах) спечели с 2:0 на терена на "Селтик".

В останалите мачове, може би с изключение на един, резултатите са очаквани.

"Атлетико" (Мадрид) записа поредна победа с 1:0 - като гост на "Ростов". "Байерн" (Мюнхен) пък се позабавлява при 4:1 срещу ПСВ "Айндховен" в гр. D.

Шоуто на вечерта осигуриха "Наполи" и "Бешикташ" в група В. Турският тим спечели с 3:2 в Неапол, след като все повеждаше, а домакините изравняваха. При 3:2 в последните минута обаче италианският тим нямаше как да реагира.

В същия квартет "Бенфика" не се затрудни много при гостуването на "Динамо" (Киев) - 2:0. Начело на атаката на украинците бе бившият играч на ЦСКА Жуниор Мораес.