"Твърде знаково е да напуснеш парламентарната група 15 дни преди президентските избори, усещам в това някаква „дълга ръка”. Набива се на очи това, което се случва – чия е тази „дълга ръка” сега няма да коментирам, но такава има, защото знам, че е посегнала към наши общински съветници и кметове. Ако същото се повтори, гарантирам, че ще я посоча.
 

Така съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски (ДБГ) реагира на напускането на групата от депутата Станислав Иванов. От днес той е независим народен представител, а вчера пред Клуб Z обяви, че сред мотивите му е усещането, че предава очакванията на избирателите си, ако остане част от РБ.

Найден Зеленогорски каза, че депутатът не е присъствал на нито едно заседание на парламентарната група от поне една година, нито е участвал активно в работата на РБ.

Не се усещаше ефективно неговото присъствие. Решението му да остане независим е лично. Той не е член на никоя от партиите в РБ, заяви още той.

По думите на съпредседателя на РБ Иванов не е говорил с ръководството на парламентарната група, но имал информация за разговор с другия съпредседател Радан Кънев.