ЦСКА-София спечели първата си победа като гост от началото на сезона - 2:0 срещу "Монтана". Головете реализира Милчо Ангелов в 54-ата и 80-ата минута. 

21-годишният нападател влезе като смяна след почивката и вкара при центрирания от лявата зона на атаката. Любопитно е, че във втори пореден мач български футболист влиза от скамейката и носи успех на "червените". Преди по-малко от седмица в ролята на жокер се оказа Преслав Йорданов - срещу "Левски" за 1:1.

А ЦСКА реално не гостува, тъй като двубоят се игра в Ловеч. Много от футболистите на Едуард Йорданеску обличаха екипа на "Литекс" през миналия сезон и познават отлично стадиона в града с покрития мост.

А "Монтана" домакинства там - това е един от парадоксите на новата Първа лига. Двата отбора спориха на финала за Купата на България миналата пролет, но оттогава се промениха много неща, най-вече за ЦСКА.

Тази вечер тимът на новия треньор Ангел Джамбазки започна доста затворено срещу своя съперник. Играчите в синьо бяха добре групирани в своята половина и не позволяваха на "гостите" да разгърнат играта си. Те разчитаха на контри и имаха първото положения в мача - пропуск направи Даниел Генов, който от наказателното поле прати топката над вратата на ЦСКА. Това стана в 22-ата минута.

Фаворитът стигна до ситуация при ъглов удар в 32-ата, когато Руи Педро стреля с глава, а Шоко изби топката пред голлинията.

След почивката ЦСКА започна по-активно и по-агресивно, като това бързо даде резултат. Ангелов проби яката защита на "Монтана", асистира му 19-годишният Александър Георгиев. Изцяло български гол, още повече предвид факта, че тимът на "армейците" е доминиран от чужденци.

Вторият гол на Ангелов пък бе изработен от защитника Антон Недялков.

Останалите мачове от кръга са през уикенда. Открояват се срещите "Левски" - "Берое" и "Ботев" (Пловдив) - "Черно море". 

По-рано днес "Локомотив" (Пловдив) и "Дунав" (Русе) завършиха 0:0.