"БСП, ДПС „Атака” държат всички властови лостове – ДАНС, МВР".

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента, предаде агенция Фокус. Така той отговори на въпрос дали партията му ще подкрепи искането на Реформаторския блок за касиране на вота за Европарламент на 25 май.

"Мая Манолова направи Изборен кодекс – изведнъж искат касиране на изборите. А а кой ги е провалил тогава? Кой прави Бобов дол? Кой допусна тези платени наблюдатели? Те. Да ги касират, ще ги бием още повече”, допълни Борисов.

Той предложи да бъде внесен закон, който ГЕРБ ще подкрепят и в който за фамилия Станишев да се определи пожизнен пост – „висок, царствен за вечни времена”.

„ГЕРБ ще го подкрепи - да намерим длъжност на това момче да мирне, защото не може да стане в партията си пръв. Не може да спечели избори, а иска да е пръв в държавата. Само за да ни освободи от тежестта си всеки ден да се занимаваме с касиране на избори, с подобни смехотворни твърдения от тяхна страна, съм готов да подкрепя закон за пожизнено за фамилията място, да им се даде резиденция и да си живеят царски”, обясни Борисов.

По отношение на финансовото състояние на държавата, Борисов коментира: „Към момента, пасивът в държавата е огромен, дефицитът е огромен, затова те искат отново да теглят нови заеми, докато избягат. Още в първия ден на следващото правителство трябва да се вдигне пенсионната възраст, да се направят съкращения, да се връщат заеми с лихвите. Това, което се прави в момента, не е честно към следващото правителство. Нима тези хора не говореха, че ГЕРБ прави контрабанда?”, каза още бившият премиер.

Борисов допълни, че ГЕРБ ще внесат в течение на днешния ден искане за вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски".