Кандидатката за президент на ГЕРБ Цецка Цачева обяви в ефира на бТВ, че няма намерение да се извинява на социалистите, които са се почувствали обидени от нейни думи по време на сблъсъка с Румен Радев преди три дни. Тогава Цачева цитира популярен израз, че който на 20 години не е бил социалист няма сърце, а който на 40 години продължава да бъде такъв, няма ум. Това провокира реакция още на момента и кандидатът на БСП ген. Радев я попита дали смята социалистите за безмозъчни същества.

"За какво да се извиня? За това, че на един личен въпрос аз отговорих за самата себе си със самоирония. Ако някой се е почувствал засегнат, бих казала „гузен негонен бяга", каза кандидатът на ГЕРБ.

След като водещата няколко пъти попита дали все пак няма намерение да се извини, тъй като много хора са се почувствали засегнати, Цецка Цачева отговори:

„Какво извинение? Аз говорих за себе си. Аз самоиронизирах себе си. Аз виновна ли съм за това, че те не могат да ме разберат".

Цачева обясни, че „всеки ден в десетките срещи аз търся подкрепата на възможно най-широк, най-голям брой български граждани". И затова нямало да търси договорка с ДПС преди втория тур на изборите. Тази седмица Движението обяви своята подкрепа за Пламен Орешарски, а лившият председател Лютви Местан прогнозира, че „това е първа стъпка от казачока на ДПС с Румен Радев“ на втори тур.

„Никога не съм водела договорки. Нито аз, нито партията".

Затова на втория тур щяла да търси „единствено подкрепата на всички българи".

"Имате ли пример в живота ми, в политиката до момента, аз сделка да съм сключвала?. Аз сделки не сключвам!"

Сутринта пресцентърът на ГЕРБ обяви програмата на Цецка Цачева и Пламен Манушев, на финала на съобщението пишеше:

„Всякакви публикации за срещи в частни фирми и организации с кандидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев на територията на Бургаска област не отговарят на истината".

Повод за това е разпространяваща се из фейсбук снимка от изпратено съобщение до всички служители на казино в Бургас, които са предупредени, че трябва да присъстват на „симпозиум на партия ГЕРБ с участието на г-жа Цецка Цачева“. Съобщението, чиято автентичност не е потвърдена, завършва със заплаха:

„Присъствието на целия персонал е задължително! При неявяване глоба в размер на 50 лв“.