Елин Топузаков ще е временен старши треньор на "Левски" до края на полусезона, а негов помощник е Асен Букарев, обяви спортният директор на клуба Станислав Ангелов на пресконференция.

Двамата бяха асистенти на напусналия преди мача с "Берое" Люпко Петрович.

Срещата с медиите бе свикана заради последните събития на "Герена".

Ако Топузаков и Букарев покажат резултати, може да останат и след Нова година. В "Левски" се говори, че двамата са временен вариант заради Станимир Стоилов, който може да се върне на стадион "Георги Аспарухов", ако напусне казахстанския "Астана" в края на тази година.

"Така ще продължим до Нова година, имаме подкрепата на всички ръководители. Оттук-нататък ще се постараем най-безболезнено да излезем от ситуацията. Имаше визия, която беше дългосрочна и не ми се иска да има сътресения и драстични промени в клуба на този етап. Това е мнението на всички нас и затова искаме да запазим статуквото", каза Букарев.

Относно премиите, които по думите на Люпко Петрович били спрени, Ангелов увери, че всички регламентирани бонуси и заплати ще бъдат платени. Имало е някакви "екстри", обещани от новия собственик, но те били предвидени за първите пет срещи.

"Премии ще има естествено, както и бонуси. Както видяхте, момчетата си играха спокойно и на фона на всички тези катаклизми показаха характер и играха добре. Всичко договорено е платено и ще бъде платено", каза Пелето.

По повод изненадващото напускане на Петрович, Ангелов обяви следното:

"Комуникацията ни беше много добра и той не е давал никакви призначи за недоволство. За първи път може би се случва треньорът да обяви публично причините за напускането си, при това два часа преди мач. Човек с 50-годишен опит... но не го одобрявам. Мотивите не стават ясни. За мен това цели разединяване на левскарската общност. Нямам никакво обяснение, бях озадачен от декларацията и от това, че е имало някакви проблеми. Истинските мъже се познават в трудните моменти, добре, че не стигнахме до такива моменти с Люпко Петрович, може би щеше да е много трудно."

Спортният директор добави, че съзира "външна намеса" в оставката на сърбина. Той имал "едно наум" за случката.

Петрович още преди мача с ЦСКА-София е подал оставка, но президентът на клуба го е убедил да остане. Колкото до желаните от Люпко футболисти, "Левски" просто не е могъл да ги осигури - заради високи трансферни суми или непосилни за "сините" лични условия. Някои от набелязаните категорично отказали да идват в България.