Истински скандал се разрази в студиото на Нова ТВ по време ан дискусията между депутатите Методи Андреев (ГЕРБ) и Таско Ерменков (БСП). Формално двамата трябваше да говорят за казуса АЕЦ "Белене" Разговорът обаче се плъзна в най-различни плоскости: психичното здраве, кой на кого служи, имат ли нещо общо американците с ЕС и др. Двамата си размениха и цветущи обиди:

"Ерменков: Вие сте невъзпитан, вие, освен всичко друго, не можете да се държите, освен че сте психически лабилен.

Андреев: БСП са гьонсурати, това е известен факт.

Ерменков: Не мога да се съглася, когато от дясната ми страна стои един невъзпитан, психически лабилен човек, не си е пил лекарствата сутринта.

Андреев: Напротив, аз съм в перфектно здраве.

Ерменков: Айде да извикаме един психиатър да се прегледаме тогава.

Андреев: Вие сте гьонсурат

Ерменков: Вие сте хулиган, простак и идиот!

Андреев: А вие г-н Ерменков, сте човек, който веднъж е излъгал държавата.

Ерменков: Вие сте човек, който сте разрушил националната сигурност.

Андреев: Такива като вас, които служиха на чужд национален интерес...

Ерменков: На България. А вие служите на американците

Андреев: Ааа, така ли? Я чуйте сега един модерен ляв социалист. Служим на българските граждани, които избраха да бъдат членове на ЕС, а не на Евразия.

Ерменков: Че ЕС какво общо има с американците, бе ееей, простак такъв!

Андреев: Ето вижте, това е БСП, вияхте ли го какво представлява. Вижте го много добре."

Дискусията между двамата толкова се разгорещи, че опоненти започнаха да си бъркат дори имената. Ерменков постоянно се обръщаше  към колегата си с „г-н Методиев”, а той пък не спря да повтаря: „Арменков”.

По темата, за която бяха поканени, Андреев коментира, че е бил изненадан, че прокуратурата е поискала имунитета на Делян Добрев, депутат и бивш енергиен министър в първото правителство на Бойко Борисов. Според него той е един честен и почтен човек и противник на корупционния проект АЕЦ "Белене". Ерменков пък каза, че в случая важното e не od.r трябва или не трябва да има АЕЦ "Белене", а защо са продължили плащанията по проекта, след като той е бил спрян.