Кандидат-президентът на Реформаторския блок Трайчо Трайков коментира в профила си във фейсбук интервюто на опонента си от БСП ген. Румен Радев.

Трайков заяви, че според него Радев застрашава националната цялост на България. Той припомни, че кандидатът на БСП се е изказал за отпадане на санкциите срещу Русия, а преди седмица е заявил, че ситуацията в Крим била въпрос на самоопределение.

Ето какво написа Трайков:

"Господин Радев заплаши териториалната цялост на България!

Кандидатът на БСП каза пред световната агенция Ройтерс, че настоява за отпадане на санкциите срещу Русия. Само седмица по-рано той каза, че ситуацията в Крим била въпрос на самоопределение на хората там. Не трябва да забравяме, че мерките срещу Кремъл са заради завземането на територия от съседна държава. С това изявление господин Радев пряко застрашава националната сигурност. Той казва в прав текст на Ердоган и Путин: Заповядайте в България, ние нямаме нищо против.

Въпросът е изключително тревожен. Кандидатът на ГЕРБ Цачева не се опитва да спре тази вълна срещу България - дори също иска да сваля санкциите. Европейците в България сме предадени от слаби политици без характери. Ние сме част от европейското семейство и заедно можем да се противопоставим на приятелите на Ердоган и Путин. За съжаление, аз останах единственият кандидат, който защитава европейския път на независима България".

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ