Нашумялата по-рано тази година концесия за стадион "Лудогорец арена" в Разград вече е факт.

Общинският съвет в града единодушно гласува отдаването на съоръжението на "Лудогорец" - за 35 години. Клубът ще плаща по 14 000 лв. без ДДС годишно. Също така е задължен да вложи в стадиона 18 500 000 лв. без ДДС за следващите 10 лета.

Миналата пролет се разрази скандал покрай първоначалното предложение на общината. Тогава "Лудогорец" заплаши, че може да напусне Разград и да играе в Русе или Велико Търново. Босовете на клуба бяха недоволни от срока и от друга точка, според която "орлите" трябваше да плащат процент от нетните си приходи. Докато сега сумата е фиксирана.

Според изискванията на Закона за концесиите в срок не по-дълъг от три месеца двете страни - Община Разград и ПФК "Лудогорец 1945", трябва да подпишат и официалния договор. 

Преработеният документ влезе отново на сесия през юни, когато Общинският съвет гласува да се обяви процедурата за предоставяне на концесия за строителство с предмет: "Реконструкция и модернизация на стадион "Лудогорец Арена", неговото управление и поддържане след въвеждането му в експлоатация на риск на концесионера".