Догодина започва реконструкция на бул. "Дондуков". Това каза в предаването "Денят"  на ТВ плюс пред Веселин Дремджиев столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя поясни, че общината ще се допита до гражданите за това дали паважната настилка да бъде запазена.

"За всяка улица, за всеки булевард се допитваме до гражданите. В центъра е важно да запазим историческия дух на София, той се пази с паважната настилка. Това обаче създава повече шум", обясни Фандъкова.

И допълни, че асфалтовата настилка в това отношение е по-добра.

Столичният кмет посочи, че в центъра на София се предвижда ремонт и на "Граф Игнатиев". Продължава и ремонтът по бул. "Монтевидео".

Фандъкова каза, че изграждането на метрото върви в срок. Утре ще бъде пуснато движението по втория етап на разширението на бул. "Черни връх", като до Коледа той трябва да бъде пуснат до Южната дъга. Булевардът ще е четирилентов.

През февруари започва работа тунелопробивната машина на метрото. В момента се работи по 7 метростанции, а догодина ще започне работа и по осма - на бул. "Владимир Вазов. Фандъкова каза още, че до края на тази година ще бъде освободено движението по бул. "Гоце Делчев". През пролетта пък ще бъде пуснат бул. "Патриарх Евтимий".

Фандъкова каза, че споделя мнението, че не трябва да има небостъргачи в София. По отношение на шумовото замърсяване на столицата тя коментира, че общината работи в партньорство с полицията. Фандъкова призна, че миенето на улиците, което има отношение към праховото замърсяване, не е достатъчно често, но всичко зависи от финансовите възможности. Общината се опитва да икономиса от зимното почистване за тази цел. Миналата година от това са били спестени над 3 млн. лв., които са били вложени в лятно почистване.

След десетина дни по автобусна линия 84 пилотно ще се движи електробус, обеща кметицата.

"Взехме отговорно решение за това, че за нас София е важна. Развитието на София е важно. Номинирахме една балансирана кандидатура като на Цецка Цачева. Мястото на кмета не е по-лесно, не става въпрос за лични желания".

Това каза Фандъкова по повод това, че името й бе обсъждано като кандидат-президент на ГЕРБ.