"Лудогорец" се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на България след лесна победа с 4:0 срещу "Монтана" в Разград.

Треньорът на шампионите Георги Дерменджиев заложи предимно на резерви, а те се позабавляваха срещу монтанци, които през миналия сезон достигнаха до финала, където загубиха с 0:1 от ЦСКА.

А тази вечер станахме свидетели на пореден парадокс след "революционните" промени в родния футбол - "Монтана" бе домакин, но срещата се игра на стадиона в Разград, тъй като на ст. "Огоста" се прави ремонт. В Първа лига отборът от Северозападна България домакинства в Ловеч.

Часове преди мача стана ясно, че договорът за отдаване на концесия на стадиона в Разград на "Лудогорец" е готов и пред подписване.

"Гостите" откриха чрез Клаудиу Кешеру още в 9-ата минута. Натанел удвои в 32-ата. "Орлите" записаха по-изразителен успех в края, когато Кешеру вкара още веднъж - в 79-ата. Крайното 4:0 пък фиксира Върджил Мисиджан малко преди последния съдийски сигнал.
Още два от фаворитите прескочиха напред днес. "Дунав" (Русе) реши рано спора срещу "Септември" в София - 2:0, а "Локомотив" (Пловдив) разгроми "Оборище" (Панагюрище) с 6:0.
В сряда са двубоите "Литекс" - "Локомотив" (София) и "Левски" - "Черно море". Последните три осминафинала са в четвъртък.