Ферарио Спасов е новият старши-треньор на "Берое". Специалистът заменя подалия преди 10 дни оставка Александър Димитров. Това донякъде е изненада, тъй като се споменаваха други имена - Любослав Пенев, Стойчо Стоев, Илиан Илиев, който си тръгна от "Локомотив" (Пловдив)...

Договорът на Феро е до края на сезона, а след това - според резултатите, ще се прецени дали той остава или си тръгва.

„Щастлив съм да бъда част от "Берое", каза Спасов на първата си пресконференция в Стара Загора. - Предстои ми веднага мач за първенство срещу "Монтана", който трябва да спечелим. И като цяло идеята е "Берое" да печели. Ще направя всичко възможно, за да се ориентирам по-бързо в обстановката. Футболистите са познати и няма неща, от които да имам голямо притеснение. Съзнавам, че това е голяма отговорност."

Той разкри, че е имал оферта да стане директор на детско-юношеската школа на "Берое", но я е отклонил, за да не се правят спекулации, че е дошъл да чака провал на своя предшественик Александър Димитров, на когото даде висока оценка като специалист.

Ферарио Спасов е роден на 20 февруари 1962 г. в Дупница.

Като футболист нападателят има над 350 мача за „Осъм“ (Ловеч). Играл е 3 години и в „Спартак“ (Плевен). Спасов завършва НСА със специалност „Футбол“ и притежава УЕФА „PRO“ лиценз .

Работил е като треньор на „Олимпик“ (Тетевен), „Спартак“ (Варна), „Литекс“ (Ловеч), ЦСКА, „Дунав“ (Русе), националният отбор до 17 г., „Дунав“ (Русе), „Ботев“ (Пловдив), „Монтана“, „Етър“ (Велико Търново) и „Спартак“ (Плевен).

Ферарио Спасов е шампион и вицешампион на България с „Литекс“, както и носител на Купата на България с ловешкия тим.