Вчера първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков обяви, че някои национали не могат да спират и подават топката, а юношите, които подготвяме за национали, не умеят да жонглират (т.е. - популярното броене "на 21") с двата крака.

Ако това е критерий коя страна е по-футболна и защо повечето фенове в България от години гледат предимно английското, а не родното първенство, вижте как умее да жонглира спортният министър на Великобритания Трейси Крауч.

Тя показа умения по 21 с официални обувки и панталон на изкуствен терен по време на откриването на футболен комплекс в Шефилд. Дамата буквално взе акъла на футболните хора на церемонията, като демонстрира нагледно, че няма тайни с топката.

Всъщност изненадата е само за непосветените. Крауч е играла женски футбол на високо ниво и притежава треньорска диплома, а също така сертификати от Футболната асоциация на родината на любимата игра.

Тези дни тя обикаля цяла Великобритания за откриването на футболни комплекси за подрастващи. Парите за тях са отпуснати от държавата и общините. До 2020 година трябва да бъдат отворени 30 такива на Албиона. Някои са покрити.

По-рано тази година пък ви информирахме за шахматните умения на латвийската министърка на финансите Дана Реизниеце-Озола.