Едуард Ераносян е новият старши-треньор на Локомотив (Пловдив) на мястото на подалия оставка Илиан Илиев. Един от идолите на агитката на "смърфовете" постигна споразумение с ръководството на клуба и от понеделник започва работа.

Така падна и третата въпросителна, след като само за броени дни три елитни клуба от Първа лига останаха без треньори - Локо (Пловдив), "Берое" и "Левски". Начело на "сините" временно застана Елин Топузаков, а Ферарио Спасов пое "Берое".

Едуард Ераносян е роден на 8 февруари 1961 година в Пловдив. Като футболист е играл за "Локомотив" (Пловдив), "Витория" (Сетубал), "Боавища" (Португалия)," Аполол" (Калимария) и "Лейшоеш" (Португалия).

Ераносян е бил треньор на родния си клуб, а за последно работи в "Лудогорец" през миналия сезон.

Той остава завинаги в клубната история на "Локомотив" (Пловдив) като треньор, печелейки първата и единствена засега шампионска титла (2004 г.), а впоследствие и Суперкупата на България. Същата година е избран за треньор на годината, а през 2005 г. печели с "Локомотив" и бронзовите медали в първенството.

Той стана шампион и на Ангола с "Кабушкорп" през 2013 г. През 2009 г. Едо, както го наричат на "Лаута", бе наказан две години да не упражнява професията си, тъй като бе уличен, че е давал допинг на играчите на кипърския АПОП.

Любопитно е, че Ераносян няма да води Локо в събота срещу ЦСКА-София на "Българска армия". Мачът ще се играе без публика заради наказание на "червените".