Днес центърът на София ще бъде блокиран заради митинг-концерта, организиран от "Шоуто на Слави" и посветен на референдума, който оттам инициираха и който ще се проведе заедно с президентските избори на 6 ноември.

 

Митинг-концертът започва от 19.00 часа на "Орлов мост" - между бул. „Цариградско шосе”, в участъка между булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви” и „П. К. Яворов”. Сцената ще бъде разположена веднага след „Орлов мост“. За удобство на зрителите, по бул. „Цариградско шосе”, от страната на парк „Борисова градина” ще бъдат разположени седем кули с видео екрани и озвучителни системи, обезопасени със заграждения около тях.

Отново напомняме информация на СДВР:

На пътното платно на бул. „Цариградско шосе” ще бъдат обособени буферни зони, в които няма да се допускат граждани, както следва: 
- между спирките на градския транспорт пред сцената, 
- срещу изхода към булеварда на ул. „Виктор Юго” и Борисовата градина, 
- срещу изхода към булеварда на ул. „Николай В. Гогол” и Борисовата градина, 
- срещу изхода към булеварда на ул. „Светослав Тертер” и Борисовата градина. 
В тези зони ще има служители на охранителната фирма, които ще оказват съдействие при необходимост.

На хората, които ще посетят събитието, се препоръчва да се придвижват по следните маршрути:
- от метростанция „Стадион „Васил Левски” и спирките на градския транспорт в района, през алеите на парк „Борисова градина”, в посока бул. „Цариградско шосе”;
- по бул. „Цар Освободител”, от метростанция „СУ „Св. Климент Охридски“ и спирките на градския транспорт в района, по ул. „Цар Иван Асен ІІ”, след което през улиците на ж.к. „Яворов” от ул. „Виктор Юго” до ул. „Георги Марков”, в посока бул. „Цариградско шосе”. От Княжевската градина през пешеходния мост над Перловската река в близост до Орлов мост, покрай сектор „Г” на Националния стадион „Васил Левски” към бул. „Цариградско шосе”. Няма да се допуска преминаването на хора и превозни средства по пътното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” откъм езерото „Ариана”, в участъка между „Орлов мост“ и подхода за сектор „Г” на Националния стадион „Васил Левски”. Подлезът между ул. „Цар Иван Асен ІІ” и езерото „Ариана” ще бъде затворен;
- по бул. „Цариградско шосе” от бул. „П. К. Яворов”, през алеите на парк „Борисова градина” и от бул. „М. Еминеску” през улиците и междублоковото пространство на ж.к. „Яворов” към бул. „Цариградско шосе” .
Осигурени са три стационарни медицински пункта: един на кръстовището на ул. „Загоре” и локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе; и два в парк „Борисова градина“ - срещу ул. „Виктор Юго” и срещу ул. „Авицена”.

Пет медицински екипи с автомобили ще бъдат разположени както следва:
- на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, ул. „Цар Иван Асен ІІ” и бул. „Цариградско шосе”;
- на детелината на бул. „Пейо К. Яворов” под бул. „Цариградско шосе”;
- на кръстовището на бул. „Цариградско шосе” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” в пространството между полицейската стоянка и езерото „Ариана”. 
- на ул. „Св. Тертер” преди локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе”;
- в парк „Борисова градина“, срещу ул. „Авицена”.

Противопожарните автомобили с екип ще бъдат позиционирани:
- в парк „Борисова градина” срещу ул. „ Загоре”;
- на ул. „Св. Тертер”, преди локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе”.
Със заповед на Столичната община е въведена следната организация:
Променят се маршрутите на масовия градски транспорт, преминаващ по бул. „Цариградско шосе”, в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов”, за времето от 4:30 до 24:00 часа на 29.10.2016 г.

Преустановява се движението на пътни превозни средства както следва:
- от 00:15 часа на 29.10.2016 г. до 8:00 часа на 30.10.2016 г. по бул. „Цариградско шосе”, между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов”;
- от 12:00 до 24:00 часа на 29.10.2016 г. по бул. „Цар Освободител”, между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Васил Левски”;
- от 15:00 до 24:00 часа на 29.10.2016 г. по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, между ул. „Ген. Гурко” и ул. „Оборище” и по локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе”, между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов”.
Очаква се затруднение в движението по ул. „Цар Иван Асен ІІ” в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Георги Марков”.  При необходимост то ще бъде преустановено.