Да спиш пред стадиона, а в следващия момент да работиш в стадиона. Това се случи на бездомник, който мадридският спортен вестик "Марка" нарича просто Рубен.

35-годишният мъж от 3 лета бил скитник по улиците на баския град Сан Себастиан. В последните 9 месеца той спял пред входа на стадиона на местния "Реал Сосиедад" - "Аноета". Онзи ден Рубен е нает от клуба. Той вече е сред работниците, които се грижат за терена. Приел е договор за 2 месеца.

Ако оправдае гласуваното доверие, мъжът ще получи по-дълъг контракт. Вече си е намерил и скромно жилище. В историята има и куче - Мундо, също бездомник, съпровождал Рубен.

"Бях загубил вяра във всичко, казва Рубен пред в. "Марка". - Три години нямах работа и покрив над главата си. Хората в клуба проявиха добрина към мен, без изобщо да ме познават."

"Реал Сосиедад" започна добре сезона и в момента заема 7-ото място в класирането. В последния кръг баските спечелиха с 3:0 срещу "Алавес". А на Рубен предстои да гледа на живо в близките седмици "Атлетико" (Мадрид) и "Барселона" - следващите два госта на стадион "Аноета".