"Локомотив" (Пловдив) нанесе първа домакинска загуба на ЦСКА-София в шампионата - 1:0 на стадион "Българска армия". Мачът се игра пред празни трибуни заради наказание на "червените" от дисциплинарната комисия на БФС.

Още една интересна подробност: Локо беше в София без новия си треньор Едуард Ераносян, който официално ще встъпи в длъжност от понеделник. "Смърфовете" бяха водени от вечния спасителен вариант в такива случаи - Христо Колев-Бащата.
На празния стадион ЦСКА започна доста разсеяно срещата и бързо си плати. В 10-ата минута Дани Кики проби отдясно и порази целта с удар по тревата. Това се оказа единственият гол, независимо че домакините пропуснаха няколко положения, а гостите имаха отлични възможности за контри.
"Локомотив" можеше да поведе с 2:0 още в 13-ата минута, но Мартин Камбуров направи нетипичен за него пропуск.
За ЦСКА изтърваха Симао, Преслав Йорданов, Станислав Манолев... Най-близо до изравняването бе Педро, който се възползва от вратарска грешка, но топката бе избита пред голлинията от Кирил Котев.
Това се случи в началото на втората част, а след това натискът на "червените" бе повече хаотичен. Те отправиха няколко опасни удари, но само толкова.
ЦСКА е на трето място - съответно на 7 и 6 точки от "Лудогорец" и "Левски", които са с мач по-малко. На "армейците" предстои гостуване на шампиона в Разград, където никога не са побеждавали за първенство.
"Локомотив" е на седма позиция.