„Питаха ме как ще определите възможностите за избор, който се предлага на българите в тази кандидат-президентската кампания. Отговорът е само един. Ако искате да видите дясното, проевропейското, продемократично – гласувайте за нас. Ако искате произточното, кремълското, авторитарното – гласувайте за Радев. Ако сте хазартно настроени и искате всяка сутрин да се събуждате с нова посока – гласувайте за ГЕРБ, за Цачева“.

Това каза на среща с жителите на Две могили кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

„Най-голямата опасност на България е промяната на стратегическия ни курс и на думи всички се пазят да кажат, че са срещу това. Но нещата много лесно могат да отидат в грешната посока. Радев каза, че ще предоговарят условията в НАТО. Какво точно ще предоговаряш, когато нашата цел е да бъдем и доставчици на обща сигурност, а е ясно, че ние сме по-големи потребители на сигурност“, попита Трайков и продължи към мястото на България в ЕС.

„Там нашата задача е да убедим съюзниците си, че незачитането на държавите, които са различни от богатите северни страни, дългосрочно не е добре за целия съюз. Истинският майсторлък е в рамките на ЕС и НАТО да използваме силата на нашите съюзници и техните ресурси за нашите интереси. Когато ги убедим, че нашите интереси са и техни интереси, тогава сме си свършили работата. А не когато отиваме те да ни спускат задачи, спрямо своите интереси. Европа е място, където ти трябва да мислиш за себе си, да си достатъчно убедителен и да имаш гръбнак, за да убедиш и другите да мислят за теб и интересите на държавата ти. След това само ще мрънкаш и ще се оплакваш пред репортерките. По-важното е да свършиш работата, така че всеки българин да има полза от това“, каза Трайчо Трайков.

Кандидатирането ни за президент и вицепрезидент с ген. Събев е най-дългото и трудно интервю за работа, на което сме се явявали, защото трябва да получим одобрението на милиони началници.

„За президента българските граждани са истинските началници. Не някой в Европа, не някой в Русия или някой в Турция“, каза още кандидатът за президент на РБ Трайчо Трайков.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ