Ако днес привечер в центъра на София се почувствате, като че ли Коледа е подранила с два месеца, въобще не се учудвайте. Червените шапки с пискюл като на добрия старец, който раздава подаръци на децата, ще са част от дрескода на феновете на лондонския футболен гранд "Арсенал", който гостува в София на разградския "Лудогорец" в мач от група "А" на Шампионската лига. Двубоят днес е реванш, след като топчиите победиха българския си съперник с 6:0 преди две седмици на стадион "Емирейтс".

Стотици фенове на Арсен Венгер и възпитаниците му от Англия и цяла Европа вече са в София, за да подкрепят любимия си тим. Макар че официалните места за агитката на гостите, отпуснати от "Лудогорец", са едва 2100, очакванията са поне сектор "Г" на националния стадион "Васил Левски" да почервенее. Заради безпрецедентното ограничение, наложено от ръководството на "Лудогоред" феновете на "Арсенал" да носят шалове и фланелни на любимия си тим извън зоната за гостуващи фенове, артилеристите, чиийто основни екипи за червено-бели, решиха, че шапките на дядо Коледа са чудесен заместител на фенските аксесоари. 

Подготовката на феновете на "Арсенал" за мача довечера далеч не се изчерпва с това. Фенклубът на топчиите в България - най-големият на чуждестранен отбор у нас, вече е организирал няколко места в София за среща на по бира между феновете от цяла Европа преди отварянето на стадиона. На екрани в сборните пунктове ще въртят стари мачове на артилеристите, за късметлиите ще има и специално бутилирана за фенове бира с логото на "Арсенал България".

В 18,30 ч феновете на "Арсенал" се събират на пл. "Александър Невски". А оттам час по-късно червено-бялата група ще тръгне с песен на шествие към стадион "Васил Левски".

Така изглежда изненадата за мениджъра на "Арсенал" Арсен Венгер. Снимка ASCB

Първият съдийски сигнал на мача срещу "Лудогорец" ще е в 21,45 ч. Точно в 20-ата минута от срещата - в 22,05 ч секторът с фенове на топчиите е замислил изненада в знак на благодарност към треньора на "Арсенал" Арсен Венгер. Французинът е начело на тима от 20 години и по повод юбилея феновете са подготвили плакат-знаме с размер 9/15 метра с лика му, надпис "20 години правим история" и "Благодарим" на чист български език. Призивът към феновете в сектора за гости, които ще помагат за разгъването на огромното платно, е:

"Той даде 20 години за отбора, да му посветим поне една минута"

От ръководството на "Лудогорец" са позволили плакатът да бъде внесен на стадиона и разгънат в чест на Венгер.