Феновете на "Арсенал" предизвикаха Коледа и тя наистина дойде по-рано, но донесе подарък на "Лудогорец" в първото действие на битката в Шампионската лига. Юношите на българския тим направиха 1:1 срещу лондончани на ст. "Георги Аспарухов" в мач от паралелната Младежка Шампионска лига до 19 г.

Резултатът наистина е сензационен, тъй като до момента младите "орли" имаха 9 поредни загуби в турнира. Преди две години те завършиха последни в групата с "Реал", "Ливърпул" и "Базел", като активът им бе 0 точки и голова разлика 0:27.

Този сезон юношите, водени от треньора Юрий Васев, почнаха с 0:1 срещу "Базел", 1:8 с "Пари Сен Жермен", когато записаха първия си гол, и 0:3 срещу "Арсенал" преди две седмици.

Райс Нелсън изведе младите "топчии" в 32-ата минута, а защитникът Преслав Петров изравни с глава след пряк свободен удар в 73-тата. Гостите явно подцениха българския тим и в края можеха да бъдат наказани и по-тежко, но юношите на "Лудогорец" не си повярваха достатъчно. 

След мача голмайсторът Петров каза, че положението е било заучено и за разлика от предишния мач, този път се е получило.

"Арсенал" тръгна хазартно да търси втори гол и пред "зелените" се откриха идеални възможности на контри, от които те не се възползваха.

Лондончани са значително по-добри, те и тази вечер повече владееха топката, имаха инициативата и повечето възможности за гол, но след 60-ата минута решиха, че са спечелили. Малко след изравняването капитанът Кристиан Биелик - поляк, разтресе напречната греда с удар от повече от 20 метра.

В интерес на истината чистите голови положения пред вратаря Даниел Наумов не бяха толкова много. Домакините бяха добре групирани и прибрани в половината си.

В тима на "Арсенал" личат футболисти от 6 различни националности, докато в "Лудогорец" всички за българи. За разлика от първия отбор на българския шампион.

От 21:45 часа е мачът в "голямата" Шампионска лига.