"Славия" остана без треньор след загубата от "Дунав" (Русе) с 0:2 в мач от Първа лига днес на националния стадион "Васил Левски". Руснакът Александър Тарханов се завръща в родината си, за да води "Урал" (Екатерининбург).

За напускането му се е знаело още преди срещата с "Дунав", а президентът на клуба Венцеслав Стефанов го потвърди пред журналисти.

До назначаването на нов наставник "белите" ще бъдат водени от помощник-треньора Владимир Иванов, който е и директор на детско-юношеската школа на клуба. Не е изключено Иванов да остане и за постоянно, ако покаже добри резултати до края на есенния полусезон.

А "Дунав" доминираше на празния стадион, само часове по-рано приел страхотния мач между "Лудогорец" и "Арсенал" в Шампионската лига. Бранимир Костадинов откри в 29-ата минута, а Васил Шопов удвои в 90-ата. Русенци прекъснаха серия от 6 срещи без победа.

 "Дунав" е един от едва четирите отбора, които до момента не са сменили треньорите си в Първа лига от началото на сезона. Другите три са "Лудогорец", "Черно море" и "Верея" (Стара Загора). А още не е изтекъл есенният дял...