"Аз не мога да разбера мозъка на тази операция – ако въобще тя има мозък, как може един такъв запис да помогне на съдийките Ченалова и Янева за техните дисциплинарни производства."

Така коментира днес председателят на ВКС Лозан Панов "бомбата", която се появи в "Труд" - адвокат Момчил Мондешки, който обяви, че са направили записите нарочно с Владимира Янева и Румяна Ченалова.

Замислът бил да се защитят и така да изнудват Бойко Борисов, Сотир Цацаров и пр.

"Вече една година повтарям, че трябва да се направи проверка на твърденията – радвам се за вчера за премиера, който също настоява за проверка – така ставаме двама", каза Панов.

"Вече стана една година, откакто бях удостоен с честта да получа СМС лично от премиера, а после имахме честта и посещение да получим във ВСС" - каза той, напомняйки, че прословутото идване на Борисов във ВСС бе точно, след като Панов предложи да го изслушат.

Председателят на ВКС каза днес цели 4 пъти, че трябва да се проверят твърденията на Мондешки. И изрази съжаление, че адвокатът не е могъл да бъде намерен нито от ВСС, нито от прокуратурата - които така и не го разпитаха по темата, та се наложило самият Мондешки да търси прокуратурата чрез медиите.

Панов не знаел кое е истината - казаното от Ченалова, че разговорите са истина, или твъреднията на Мондешки.

Но дори заявеното от Мондешки - че магистрати сядат и правят записи с цел изнудване на върховете на държавата, освен етична граничи и с наказатлна отговорност.аоаа