Нова програма за компенсация на клиентите, закупили злощастния запалващ се смартфон Galaxy Note 7 предлага производителя Samsung - замяна срещу бъдещия флагман на компанията.

Това ще става безплатно или срещу малко доплащане, но всеки, който иска да се възползва от опцията, ще трябва да чака до март 2017 г, когато се планира да излезе Galaxy S8. 

Още обаче не са уточнени параметрите на програмата. Нито пък тези на новия телефон.

Според информация от корейското издание The Investor обаче Galaxy S8 може да включва голям AMOLED екран, който ще е с намалена странична рамка и ще заема цялата предна част на устройство - последната мода, за която се мечтае от години, но първо я направиха действителност китайците с Xiaomi Mi Mix.

Корейския технологичен гигант претърпя сериозни загуби и като капитал, и като позиция на пазара на смартфоните след поредицата запалвания и избухвания на Galaxy Note 7, които в крайна сметка се оказват дефект на батерията. В крайна сметка производството спря и той бе изтеглен от пазара. Ръководството призова служителите си да работят усърдно, за да бъде преодоляна кризата в момента.