Новият филм на Андрей Звягинцев – един от най-добрите руски режисьори през последните години – ще бъде готов през април 2017 г., съобщи пред РИА Новости неговият продуцент Александър Роднянски. Скоро след това се очаква и премиерата. Снимачният период на съвместната продукция на Русия, Франция, Белгия и Германия, започна в края на лятото в Москва и Подмосковието и вече е към края си.

Още в края на миналата година Звягинцев обяви началото на работата по новия си проект, а самият филм определи като „печална и пронизителна история“ и добави, че „на зрителите ще им се наложи да проливат сълзи“.

Тогава режисьорът каза, че заглавието вече е измислено, но го запази в тайна. Сега Роднянски обяви официално – филмът ще се казва „Нелюбов“.

„Тази година снимаме, на следващата сме по екраните. Длъжни сме да работим бързо“, каза Роднянски.

„Нелюбов“ разказва историята на семейна двойка в разгара на грозен развод. И двамата се гласят да започнат нов живот с новите си партньори, но в разгара на една от поредните им кавги техният 12-годишен син Альоша изчезва…

Андрей Звягинцев е автор на филмите „Завръщане, „Елена“ и „Изгнание“.  Последната му творба „Левиатан“ получи „Златен глобус“, награда в Кан и номинация за „Оскар“.

Площад Славейков