"Лудогорец" победи ЦСКА-София с 2:1 у дома в мач от 13-ия кръг на Първа професионана лига и отново се изравни по точки с "Левски" на върха. Шампионите имат и мач по-малко, а "червените" са на пето място на 10 пункта от върха.

Вандерсон откри резултата с далечен удар в 28-ата минута, а Козмин Моци удвои в 62-ата. 

В 71-ата Рафа Перез от гостите получи втори жълт картон и остави ЦСКА с човек по-малко. Въпреки това "армейците" поне върнаха едно попадение - в добавеното време Густаво Кулма намали с красив гол - 1:2.

С това завърши първият етап от първенството - вече всички отбори веднъж играха едни срещу други помежду си. До приключване на футболната есен обаче има още 6 кръга. В  края на ноември "орлите" ще приемат и "Левски".

Днес ЦСКА-София започна доста агресивно срещу отбора, направил много силен мач във вторник срещу "Арсенал" в Шампионската лига. Двубоят изглеждаше равностоен до 28-ата минута, когато Вандерсон се възползва от грешка в редиците на гостите, напредна и разстреля Георги Китанов.

В 34-ата Клаудиу Кешеру пропусна за удвои след хубава атака - топката срещна гредата. "Червените" имаха добри ситуации от статични положения, но не и 100-процентова ситуация.

След почивката хъсът в играта на ЦСКА-София спадна, а домакините изцяло контролираха играта. При една ситуация Кирил Десподов не успя да се възползва от грешка в защитата на "зелените". 

В 62-ата минута Козмин Моци отклони топката с глава, а Китанов не се намеси убедително и с ръка я прати във вратата си - 2:0.

Последва изгонването на Перез, който фаулира Кешеру. В 79-ата минута Натанаел изведе отлично Марселиньо зад защитата на ЦСКА, но плеймейкърът не успя да се възползва и да направи резултата класически.

В 85-ата Лукас Саша, бивш играч на предишния ЦСКА, едва не си вкара автогол, след като при пробив на играч на гостите кълбото се отклони в тялото му и срещна дясната греда на вратата на Владислав Стоянов.

Малко след това Кулма атрактивно намали резултата - с бомба от 20-ина метра. ЦСКА записа втора поредна загуба, а "Лудогорец" уверено върви напред, въпреки че днес шампионите не показаха най-доброто си лице.

Останалите мачове от кръга се играха през седмицата.

Предстои двуседмична пауза в шампионата заради световните квалификации.