Забележителна трансформация е претърпял Гари Олдман за новата си роля. Актьорът се превъплъщава в Уинстън Чърчил във филма „Най-тъмният час“, като визията му е неузнаваема.

Режисьор на биографичната история е Джо Райт, който през 2005 г. засне „Гордост и предразсъдъци“. В ролите освен Олдман влизат Джон Хърт, Лили Джеймс и Кристин Скот Томас.

Филмът се фокусира върху първите дни от Втората световна война – критичен момент за премиер-министъра в справянето му с нарастващата опасност от нацистка инвазия.

Премиерата на „Най-тъмният час“ е през декември догодина.

Покрай новата роля на Олдман се подновиха и призивите на почитателите му, че е крайно време актьорът да бъде удостоен и с Оскар. Той има една номинация – за филма „Дама, поп, асо, шпионин“ (2012).

През 2015 г. анкета на сайта „Ранкър“, в която се включиха близо 35 хиляди души, подреди Гари Олдман на първото място в класация на най-великите актьори, които никога не са печелили статуетка от Американската филмова академия. Второто и третото място тогава заеха Леонардо ди Каприо (спечелил приза на следващата година за „Завръщането“) и Джони Деп.

"Площад Славейков"