"Ливърпул" е сам на върха във Висшата лига след бой над "Уотфорд" в 11-ия кръг - 6:1 на "Анфийлд". Тимът на Юрген Клоп се възползва не само от отличната си форма напоследък, а и от равенствата на "Манчестър Сити" и "Арсенал".

"Червените" събраха 26 точки, следва "Челси" с 25, а "гражданите" и "топчиите" имат по 24.

Садио Мане вкара два пъти за "Ливърпул", като откри резултата в 27-та минута, а всичко приключи още в 30-та с попадението на Фелипе Коутиньо. Нататък се разписаха Емре Джан в 43-та, Роберто Фирмино в 57-та и Жоржиньо Вайналдум в 90-та.

Дербито на кръга между "Арсенал" и "Тотнъм" завърши 1:1. Освен точките, вечните съперници на Северен Лондон разделиха и полувремената. Домакините бяха по-добри преди почивката. Тио Уолкът удари греда, а Месут Йозил, привлякъл вниманието на половината свят с гола си срещу "Лудогорец" във вторник, не успя при добавката.

Малко след тази ситуация "артилеристите" поведоха с автогол на Кевин Вимер. Защитникът отклони топката в собствената си врата.

През втората част "Арсенал" отстъпи инициативата, а "Тотнъм" не чакаше покана. Още в началото на второто полувреме Муса Дембеле си заработи дузпа и завърналият се след контузия Хари Кейн изравни. Нататък и двата отбора направиха пропуски, но по-чистите ситуации бяха за гостите. Те удариха и греда.

"Манчестър Юнайтед" прекъсна лоша серия с 3:1 на терена на "Суонзи". Жозе Моуриньо гледаше от ложата на стадиона, тъй като бе наказан, но това не повлия на тима му.

Пол Погба вкара страхотен гол за 1:0, а Златан Ибрахимович най-сетне се разписа, при това два пъти за историята. Първото му попадение за 2:0 бе под номер 25 000 във Висшата лига. А второто е №400 за самия Златан.