Ръководството на ЦСКА-София обяви подкрепа за треньора Едуард Йорданеску в декларация, тиражирана на сайта на клуба.

Още преди мача с "Лудогорец" се заговори, че румънецът ще бъде сменен, ако не вземе нещо в Разград. След загубата с 1:2 слуховете се усилиха, почнаха да се спрягат имена на потенциални кандидати като Стойчо Младенов, Любослав Пенев...

 

Вижте пълния текст на позицията - без съкращения:

 

"Армейци,

Ръководството на ЦСКА определя като спекулации и интриги многобройните писания за предстояща смяна на наставника на тима Едуард Йорданеску.

В знайни и незнайни медии и сайтове заваляха статии за треньорска рокада и преговори с нови наставници, които не отговарят на истината.

Има също така 2-3 подводни камъка, без акредитации за стадион „Българска армия“, които в желанието си да се слагат и харесват на други отбори, хитро и нагло се опитват да манипулират армейската общност, мислейки си, че така оказват някакъв натиск на клуба, треньорите и футболистите.

Досега си мълчахме, за да не се трови атмосферата, но предупреждаваме кукловодите и техните слугинажи, че ако се продължи в същия дух, то и ние ще отговорим по-остро и подобаващо. Мощно и по армейски!

Като клуб заставаме зад наставника и играчите и ще се стремим по всякакъв начин да им помогнем заедно да преодолеем тази трудна ситуация. Вярваме, че той и тимът имат много по-голям потенциал, но за да се получат нещата, освен време, трябва доверие и подкрепа от всички.

И едно важно пояснение. Всички решения за назначаване, смяна или каквото да е било, касаещо старши-треньора на тима, се взимат съгласувано от тримата акционери в клуба - г-н Гриша Ганчев, г-н Юлиян Инджов и г-н Христо Стоичков. Тримата твърдо стоят зад ОТБОРА!

Останалото са зле написани свободни съчинения."