Министърът на финансите Владислав Горанов назначи Георги Начев за директор на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), считано от 7 ноември 2016 г. Това съобщиха от финансовото министерство.

Досегашният директор на агенцията Венцислав Георгиев е депозирал молба за прекратяване на трудовото му правоотношение. Георгиев обаче ще продължи работата си в АДФИ на ръководна позиция. По този начин екипът на агенцията ще запази висококвалифициран и опитен експерт в областта на финансовия контрол, пише в официалното съобщение.

Георги Начев има 13-годишен професионален опит в областта на икономическата и финансовата сигурност на държавата. През 2001 г. е завършил висше образование по специалност „Стопански и финансов контрол“, а през 2002 г. става магистър по „Публични финанси” в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов. През 2008 г. е придобил и магистърска степен по „Право” в Югозападния университет в Благоевград.

През 2003 г.  Начев постъпва на работа в „Икономическа полиция“ в РДВР-Плевен, а от 2006 г. е служител в Национална служба „Сигурност“ в същия град. От 2008 г. досега е работил в Държавната агенция за национална сигурност, като израства от експерт през началник сектор до директор на специализирана дирекция.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова беше началник на финансовата инспекция преди да поеме ключовия пост във второто правителство на Бойко Борисов.